Näytteilleasettajalle

Ensimmäiset Metsämme-messut järjestettiin keväällä 2017 ja kävijäpalautteen perusteella tapahtumalla on kysyntää. Vuoden 2018 tapahtuma tavoitti kattavasti metsästä kiinnostuneita laajalta alueelta Keski-Suomesta ja ympäröivistä maakunnista. Kävijätutkimuksen (Tietoykkönen Oy) mukaan kävijöistä lähes 60 % oli kaupungeissa asuvia metsänomistajia. Saman tutkimuksen mukaan kävijöitä kiinnostivat erityisesti metsän omistamiseen liittyvä tarjonta (mm. puun myyntimahdollisuudet, vakuutukset, metsä sijoituskohteena, metsäkiinteistöjen osto ja myynti). Myös verotus ja talous olivat kiinnostavia aiheita, kuten myös metsän hoitoon liittyvät palvelut sekä pienlaitteet ja varusteet.

Vuoden 2018 tapahtuman teemana oli Monimuotoisuus talousmetsässä.

Metsämme-messut ovat osa suurempaa kokonaisuutta. Retkelle-messut keskittyy metsien virkistyskäyttöön. Tapahtuman yhteistyökumppani on Retkipaikka.fi.

Wemmi-kevätmarkkinat jatkaa syksyn Ween maan wiljaa -tapahtuman perinteitä. Metsästä saatavat ruokatuotteet ja materiaalit sitovat nämä tapahtumat luontevasti yhteen.

Tapahtumat järjestetään Jyväskylän Paviljongissa ja niihin on vapaa sisäänpääsy. Tapahtumat järjestää FKS-Tapahtumat Oy, jonka taustalla on vahva ProAgrioiden verkosto.